Начало/За Perfect Mix/Jack Daniel’s Old No7

Jack Daniel’s Old No7

За Jack Daniel’s Old No7

Преди повече от 150 години в САЩ отваря първата регистрирана дестилерия – тази на Джак Даниел. Тя се появява в град Линчбърг, щата Тенеси, а мястото никак не е избрано случайно.

В близост до него се намира пещерата Кейв Спринг, чиято изворна вода се отличава с намалено съдържание на желязо и постоянна температура от 13 градуса по целзий. Затова Джак основава там своята дестилерия и използва извора, за да създава уискито, което скоро печели известност в цяла Америка, а след това и в света.

Не просто уиски. Тенеси уиски.

Всяка капка от туко що дестилираното уиски преминава бавно през 3 метра захарни кленови въглени и този специалния етап превръща Jack Daniel’s в тенеси уиски.

Ние сме единствената дестилерия, която правим сами своите бъчви. Само най-добрият американски бял дъб се използва за направата им. След като се изработят на ръка, бъчвите внимателно се “препичат” за да се карамелизира естествената захар в дървото. Процесът на изпичане позволява нашето уиски, да поеме сладостта на дървото, както и да придобие богатия си кехлибарен цвят и мек завършек. Всяка бъчва се използва само веднъж.

Какво прави Jack Daniel’s толкова специално уиски? Не само, че все още се приготвя по същата рецепта, но и на същото място – Линчбърг, Тенеси. Всяка една бутилка и капка уиски тръгва от там, за да стигне до феновете на Джак във всеки край на света.

Jack Daniel’s Old No7 Коктейли

Имате ли навършени 18 години?

Моля, въведете вашата година на раждане

Вход

Трабва да сте навършил 18 години за да ползвате този сайт.